Voordelen elektrische auto

De vraag naar elektrische auto’s in Nederland blijft stijgen. Met nieuwe technieken en ontwikkelingen wordt de elektrische auto steeds aantrekkelijker. Twijfel je om de overstap te maken naar een elektrische auto? In deze blog vertellen we je de voordelen van elektrisch rijden.

Beter voor het milieu

Wanneer je rijdt in een elektrische auto worden er geen luchtvervuilende stoffen uitgestoten. Dit is uiteraard een stuk beter voor het milieu. Daarnaast kan de auto worden opgeladen met 100% eigen zonnepanelen of een andere duurzame bron.

Een stuk veiliger

Door onder andere een lager zwaartepunt en geen explosieve vloeistoffen in de auto is een elektrische auto een veiligere keuze. Ook de bodem is een stuk veiliger, aangezien in de meeste elektrische auto’s het accupakket in de bodem is geïntegreerd. De accu wordt in een fractie van een seconde uitgeschakeld tijdens een ongeluk en maakt het chassis een stuk sterker.

Minder onderhoud

Door extreem weinig draaiende onderdelen, slijten er veel minder onderdelen. Ook hebben de remmen een langere levensduur, omdat een elektrische auto 80% van de tijd op de motor remt en niet met een verbrandingsmotor zoals een normale auto doet. De elektrische auto heeft ook geen vervanging van de oliefilter nodig. Dit allemaal zorgt ervoor dat een elektrische auto 70% minder onderhoud nodig heeft.

Stiller

Door het rijden op elektriciteit, is de auto muisstil. Dit komt omdat er geen gebruik gemaakt wordt van plofmotoren. Zo kom je helemaal ontspannen aan op jouw bestemming.

Meer weten over elektrisch rijden? Klik dan hier!