Voorzieningen en besparingen

Energie besparende voorzieningen

Het verduurzamen van uw woning zorgt voor een lagere energierekening, een hoger wooncomfort en een stijging van de woningwaarde. Ook draagt u bij aan een beter milieu. Bij Energie Besparende Voorzieningen (EBV) denkt u misschien aan zonnepanelen en HR++ glas, maar er zijn nog veel meer mogelijkheden, zoals een HR-ketel, gevel-, dak-, leiding- en vloerisolatie, energiezuinige kozijnen, een energiezuinige ventilatie, een warmtepomp of energieterugwinning. De onafhankelijke financieel adviseurs van Best Groen vertellen u graag wat een investering en het onderhoud kosten, wat het rendement en de terugverdientijd is en wat de financieringsmogelijkheden zijn in uw persoonlijke situatie.

Welke Energie Besparende Voorzieningen zijn er en wat zijn de (besparende) voordelen?

  • Een HR ketel: De HR Ketel benut de warmte die vrijkomt uit de waterdamp bij de verbranding van gas. Bij een CV en VR ketel verdwijnt deze warmte via de afvoerpijp.
  • Gevel-, dak-, leiding- of vloerisolatie: Isoleren zorgt ervoor dat kou niet of nauwelijks het huis meer binnenkomt. Hierdoor kan jij de thermostaat van de verwarming een stukje lager zetten.
  • HR++ (of hoger) beglazing: HR-glas noemen we ook wel isolatieglas. Het verschil met dubbelglas is de coating en de spouw van het glas. Er zit een metaalachtige coating op het glas en de spouw van HR-glas is gevuld met een edelgas. Het glas laat zonnestraling door en weerkaatst de langgolvige straling. Op deze manier blijft jouw woning in de zomer koeler en houdt juist warmte vast in de winter.
  • Energiezuinige kozijnen en/of deuren en daarmee gelijk te stellen constructie onderdelen: Bij energiezuinige kozijnen en deuren komt er minder kou binnen en gaat er minder warmte naar buiten. Hierdoor kan de thermostaat in jouw huis weer een stukje lager.
  • Energiezuinige ventilatie inclusief hoog rendement ventilatoren: de lucht in je huis wordt ververst middels ventilatie. De gebruikte lucht is echter warm en wordt door de ventilatie naar buiten geblazen. De energiezuinige ventilatie zorgt ervoor dat de warme lucht weer gebruikt wordt om het huis te verwarmen (ook wel warmteterugwinning genoemd).
  • Een warmtepomp: een warmtepomp onttrekt warmte (met behulp van collectoren) uit een warmtebron, zoals bodem, grondwater en (buiten)lucht. Deze gratis energie gebruikt de warmtepomp voor verwarming van leef- en werkruimtes en sanitair warm water.
  • Warmteterugwinning: warmte uit afgevoerde lucht wordt toegevoegd een verse, nog niet opgewarmde lucht. Dit principe kan ook worden toegepast om de warmte uit wegstromend water te gebruiken om koud water op te warmen.
  • Een zonneboiler: een zonneboiler maakt ook gebruik van zonne-energie. Deze zonne-energie zet de zonneboiler om in warm water.
  • Zonnecellen: een zonnecel zet lichtenergie om in bruikbare elektrische energie. Een zonnepaneel is eigenlijk een grote verzameling zonnecellen. (zie voor meer informatie onze pagina over zonnepanelen).
  • Een combinatie van bovenstaande voorzieningen.

 

Isolatie

Een goede isolatie zorgt direct voor een besparing op de energierekening, maar dat is niet het enige voordeel. Ook gaat een goede isolatie vocht en schimmel tegen en zorgt het voor meer comfort in huis. En natuurlijk is het beter voor het milieu. Er bestaan verschillende soorten isolatie, zoals vloerisolatie, gevelisolatie, dakisolatie, kruipruimte isolatie en […]

Zonnepanelen

Zonnepanelen kennen geen CO2-uitstoot en zijn daarom beter voor het milieu dan andere (fossiele) brandstoffen. Ze worden geproduceerd op een milieuvriendelijke manier en kunnen voor 90 % gerecycled worden wanneer ze toe zijn aan vervanging. Zonnepanelen kennen weinig slijtage en onderhoud en de levensduur is gemiddeld twintig tot vijfentwintig jaar. Bovendien zijn de panelen volledig […]

Energierapportage

Het is verstandig om voorafgaand aan de financieringsaanvraag van de hypotheek, offertes te hebben van de Energie Besparende Voorzieningen (EBV) die u wilt gaan treffen. Zo kunnen deze meegenomen worden in de financieringsaanvraag. Best Groen is dé specialist als het gaat om Energie Besparende Voorzieningen. We kunnen u in contact brengen met onafhankelijke financieel adviseurs […]

Elektrisch rijden

Elektrisch rijden wordt steeds interessanter, want er komen steeds meer nieuwe en betaalbare modellen op de markt. Je kunt steeds grotere afstanden rijden met elektrische auto’s. Bovendien stimuleert de overheid het elektrisch rijden door lagere belastingen te heffen over de aanschaf en de fiscale bijtelling van een (volledig) elektrische auto is maar 4%. Waar veel […]