Best Groen Zakelijk

"In 2023 moeten alle kantoorpanden in Nederland van meer dan 100 m2 minimaal voldoen aan energielabel C"

Best Groen Zakelijk

In 2023 moeten alle kantoorpanden in Nederland van meer dan 100 m2 minimaal voldoen aan energielabel C. Hebben ze een lager energielabel, dan mogen ze niet meer in gebruik zijn. In 2030 moeten alle kantoorpanden voldoen aan energielabel A en vanaf 2050 moeten alle panden zelfs energieneutraal zijn. Op dit moment voldoet slechts de helft van deze kantoorpanden aan energielabel C. Er is dus nog heel wat werk aan de winkel.
Best Groen Zakelijk helpt kantooreigenaren om hun pand van meer dan 100 m2 te verduurzamen, zodat deze in gebruik kan blijven, inkomsten gegarandeerd zijn en ook financieringen van banken niet stoppen. Banken eisen immers steeds vaker dat panden die zij financieren voldoende duurzaam zijn. Vaak is het aanschaffen van zonnepanelen, LED verlichting of het verbeteren van de isolatie al voldoende om zo snel mogelijk naar energielabel C te gaan.
Nadat de kantooreigenaar met u als intermediair in contact is gekomen, wordt er een maatwerk adviesrapport opgemaakt, waarbij wordt gekeken naar bouwkundige aspecten, de huidige status van het pand, het huidige energielabel en hoe dit stap voor stap opgewaardeerd kan worden naar energielabel C, B of zelfs A. Hierbij worden direct offertes aangeboden, zodat het voor de klant direct duidelijk is welke stappen mogelijk zijn om tot welk energielabel te komen. Kiest de klant voor bepaalde Energie Besparende Voorzieningen, dan wordt hij ook hierin gefaciliteerd door de intermediairs van Best Groen.

Bent u als intermediair benieuwd wat Best Groen Zakelijk voor u en uw klant kan betekenen? Meld u dan aan!