Elektrische auto krijgt subsidie

Het kopen van een elektrische auto wordt dit jaar aantrekkelijker dankzij een subsidie van 4.000 euro. Voor tweedehandsmodellen wordt deze subsidie 2.000 euro. In het regeerakkoord stond al het voornemen om een aankoopsubsidie voor elektrische auto’s in te stellen. Nu is duidelijk hoe die subsidie eruit komt te zien. Op donderdag 4 juni werd de subsidie definitief. Iedereen die na 1 juli een nieuwe auto aanschaft kan de subsidie aanvragen.

Wat bekent dit voor de prijs van een elektrische auto?

Met deze subsidie worden elektrische auto’s betaalbaarder. Zo kost een Opel Corsa e met de subsidie 37.000 euro en een Volkswagen e-up 20.000 euro. Daarmee komt de prijs van elektrische auto’s steeds dichter in de buurt van die van benzineauto’s.

Subsidie leaseauto’s

De subsidie geldt alleen voor privé leaseauto’s. Zakelijke leaseauto’s hebben al het voordeel van een lagere bijtelling en krijgen mede daardoor geen subsidie. Daarnaast hoeven eigenaren van elektrische auto’s geen wegenbelasting te betalen.

Andere subsidies

Door de subsidie komt de elektrische auto niet alleen voor de zakelijke rijder dichtbij, maar ook voor de particulieren. De subsidie komt bovenop de al bestaande regelingen voor elektrische auto’s, waaronder vrijstelling van wegenbelasting en subsidie voor een laadpaal. De regering streeft ernaar dat alle nieuwe verkochte auto’s vanaf 2030 compleet emissieloos zijn.

Meer weten over elektrisch rijden? Klik dan hier!