Tips om jouw huis te verduurzamen

Duurzaam wonen is soms een ingewikkeld en technisch verhaal. Je kunt de weg kwijtraken tussen alle opties, waardoor sommige mensen er niet eens aan beginnen. Dit is natuurlijk erg zonde, want met duurzaam wonen kun je veel energie besparen. In deze blog geven wij exclusieve tips over hoe jij jouw het beste huis kunt verduurzamen.

Echte groene energie

Veel Nederlanders denken dat ze gebruik maken van groene stroom, maar dit is vaak niet het geval. Door over te stappen naar echte groene stroom, word er zo’n 4000 kilo CO2 bespaart. Als je nadenkt over overstappen, vergelijk groene energie dan goed. Sommige aanbieders van groene stroom leveren namelijk nog steeds stroom van fossiele brandstoffen, dus pas vooral op voor greenwashing!

Plaats zonnepanelen

Zon en wind zijn energiebronnen die nooit op gaan, dus waarom zouden we hier geen gebruik van maken? Door deze groene energiebron, produceer je je eigen duurzame energie. Daarnaast word je energierekening een stuk lager en heb je je investering zo terugverdient.

Isoleren

Overweeg zeker om je huis te laten isoleren. De muren zijn de belangrijkste plekken waar je warmte door verliest. Gevelisolatie is een praktische keuze om je huis te voorzien van een extra isolatielaag. Je hebt ook de mogelijkheid om je huis verder te isoleren door ook voor vloer- en dakisolatie te gaan. Zo voorkom je veel warmteverlies.

Dubbel glas

Veel oude woningen hebben nog geen dubbel glas. Dit is zonde aangezien dubbel glas veel meer voordelen oplevert dan alleen energiebesparing. De temperatuur blijft een stuk gelijkmatiger waardoor het aangenamer is in huis. Daarbij ontstaat er ook minder tocht, en ook belangrijk: De woning zal meer waard zijn.

Meer weten over energie besparende voorzieningen? Klik dan hier!