Kabinet speelt in op nieuwe EU-regels: BTW op zonnepanelen is verleden tijd

Waar voorheen een minimumtarief van 5% BTW gold, is het nu mogelijk om binnen de EU-regelgeving te zakken naar de 0%. De EU voerde recent veranderingen door waarbij de BTW op kranten, elektrische fietsen, groente, fruit en zonnepanelen wordt afgeschaft.

Opvolgend wil het kabinet hier gehoor aan geven en BTW daadwerkelijk gaan schrappen die moet worden betaald voor zonnepanelen die worden geplaatst op- of rondom woningen. De belasting van 21% is dan dus verleden tijd. De wetswijziging werd woensdag jl. gerepresenteerd, waarna het bij invoering actief zou moeten zijn vanaf januari 2023.

Stimulatie brede inzet
Een brede inzet wordt gestimuleerd, want het bevordert daarbij ook de plaatsing van panelen op aanhorige panden, in de tuin of op de uitbouw. De “meevaller” is daarbij niet toebedeeld aan de zakelijke markt en de overheid zelf. Zij profiteren niet van de wetgeving en zullen vooralsnog 21% BTW moeten betalen op de inkoop van zonnepanelen.

Zelf verduurzamen
Bent u ook benieuwd naar de mogelijkheden met betrekking tot het verduurzamen van uw woning? Wilt u weten wat een investering in bijvoorbeeld zonnepanelen voor uw eigen woonsituatie kan opleveren?

Met Best Groen kijken we samen met u naar uw gehele woonsituatie. Onze adviseurs geven u binnen no-time een overzichtelijk rapport waarin uw besparing direct duidelijk is. Vervolgens wordt u tijdens het hele proces ontzorgd, zodat u zonder zorgen en snel van uw verduurzaamde woning kunt profiteren.

Wilt u meer weten? Neem dan snel een kijkje op de website van Best Groen.