Investeren in duurzaamheid

Best groen neemt je mee in het proces rondom slim investeren in duurzaamheid 

Energie besparen door investeren in duurzaamheid

Als we het hebben over energie besparen, vraagt dat om een investering. Men huivert vaak bij het woord investeren, maar investeringen rondom duurzaam wonen leveren daadwerkelijk ook veel op.

Mark Sauerbreij, adviseur op het gebied van duurzaam wonen en ondernemen, vertelt: “Onderzoek wijst uit dat je voor optimaal rendement moet focussen op isolatie, hybride ketels en zonnepanelen. Hybride ketels die worden ondersteund door zonne-energie reduceren het gasverbruik tot een derde. Bij woningen gebouwd voor 1986 is veel winst te behalen met isolatie. Ook zonnepanelen dragen behoorlijk bij aan meer duurzaamheid. In Nederland is 900 vierkante kilometer aan daken daarvoor geschikt.”

Esthetiek en duurzaamheid

Een goede ontwikkeling voor de consument: de bestaande blauwe zonnepanelen met grijze rand, zijn nu ook te verkrijgen in een volledig zwarte kleur (full-black). Esthetiek wordt in de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid, ook mee genomen in het proces.

Minder lasten, meer waarde

Het is voor veel mensen een lastige keuze welke energiebesparende maatregelen het beste bij hen en hun woning passen en waar deze dan gerealiseerd moeten worden. Best groen is opgericht om te helpen bij het maken van deze keuzes. Door middel van een onafhankelijk informatie platform wil Best Groen helpen om u vooruit te helpen in het keuzeproces van de beste leveranciers en financieringspartners. Sauerbreij brengt op dat de gedachte over investeren in duurzaamheid vaak op een verkeerde opvatting is gebaseerd. Men kijkt vaak niet verder dan alleen de investeringskosten. Terwijl de vaste lasten met wel 60 euro per maand kunnen dalen als je de kosten meeneemt in je hypotheek. En die kosten bedragen hier dan ook niet meer dan 10 tot 15 euro per maand. Dit is niet alleen gunstig voor de portemonnee, maar ook voor de waarde van je huis. Door het hogere energielabel stijgt de woning ook in waarde. Wat een voordeel is met eventuele verkoop van het huis. Daarnaast worden volgens Sauerbreij de energielabels steeds belangrijker. “Tendens in de markt is dat banken de financierbaarheid van woningen hierop gaan aanpassen. Is het energielabel niet hoog genoeg, dan word je straks gestraft met een hogere hypotheekrente.”

____

Voor meer informatie kunt u altijd informatie aanvragen of een afspraak maken.

Ook vindt u meer uitleg rondom dit onderwerp in onze vorige blog.