Hoge energieprijzen maken verduurzamen nog interessanter

Zoals velen vast al gemerkt hebben stijgen de energieprijzen de pan uit. Vorig jaar lag de prijs van een kuub gas gemiddeld rond de €0,95 en inmiddels is dit gestegen tot bijna €3,00. Daarnaast zijn het niet alleen de kosten voor gas die flink stegen, want ook voor elektriciteit betaal je forst meer. Voorheen lag de prijs rond €0,24 voor een kilowattuur en nu betaal je daarvoor €0,67. Dit betekent dat veel huishoudens het zwaarder krijgen en dat verduurzamen aantrekkelijker wordt. Door energiebesparende maatregelen dalen de maandelijkse kosten en dat betekent dat je de investering sneller terug kunt verdienen.

Isoleren van de vloer

Zie jij dit ook wel zitten? Dan stellen we je graag op de hoogte van de meest rendabele investeringen om jouw huis te verduurzamen en de kosten te drukken. Allereerst is het slim om de vloeren van de woning goed te isoleren. Dit levert veel energiewinst op en daarmee bespaar je zo ongeveer €400 tot €650 per jaar met de huidige gasprijs. Gekeken naar het aantal vierkante meters en de dikte van de isolatie kost het isoleren van een vloer tussen de €1800 en €3500. Dit heb je dus zo terugverdiend.

Spouwmuren isoleren

Een andere goede manier om te verduurzamen, wanneer je een hoek- of tussenwoning hebt, is het isoleren van de spouwmuren. Het isoleren van deze muren kost ongeveer €1000 tot €2200 euro en daarmee bespaar je tussen de €400 en €700 euro per jaar. Ook deze investering zal zijn vruchten binnen een paar jaar afwerpen, wanneer jij je geld weer terug hebt verdient.

Dakisolatie

Tot slot is een andere winstgevende manier om de woning te verduurzamen het isoleren van het dak. Dit kost echter wel wat meer dan de vorige twee opties, namelijk gemiddeld €4000 tot €6000. Maar ook dit is een investering die loont. Je bespaart er namelijk ook erg veel geld mee, zo’n €900 tot €1800 per jaar.

Subsidies

Wanneer je twee van deze isolerende maatregelen neemt kun je bij de overheid in aanmerking komen voor een subsidie. Deze Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing zorgt ervoor dat je tot wel 30% van de investering terug kunt krijgen. Ook op deze manier zal verduurzamen je dus veel financiële voordelen met zich meebrengen.

Wil je hier meer over weten en ben je benieuwd naar wat Best Groen voor je kan betekenen? Neem dan vrijblijvend contact op en maak een afspraak. We helpen je graag verder op weg.