Financieren energiebesparende voorzieningen

Veel huiseigenaren denken positief over energiebesparende voorzieningen. Toch ondernemen ze vaak geen actie. De oorzaak hiervan is dat ze weinig inzicht hebben in de kosten. Daarnaast worden zij vaak slecht geïnformeerd over alle mogelijkheden en financiële voordelen die hierbij komen kijken. In deze blog leggen we je graag de financieringsmogelijkheden voor energie besparende voorzieningen uit.

Energiebesparende maatregelen financieren

 Het isoleren van een huis is al snel een kostbare zaak. Bij een gemiddelde woning ligt dit al rond de €10.000. Natuurlijk hoef je dit niet allemaal in één keer te isoleren. Er zijn een aantal mogelijkheden om energie besparende voorzieningen te bekostigen:

  1. Gebruiken van eigen spaarrekening.
  2. Lopende hypotheek verhogen of oversluiten.
  3. Hypotheek met lagere rente.
  4. Persoonlijke lening en specifieke hypotheek.
  5. Een lening vanuit het Nationaal Energiespaarfonds.
  6. Kijk welke subsidies mogelijk zijn.

 

Intermediair worden bij Best Groen

Als financieel adviseur krijgt je vaak vragen rondom verduurzaming, maar kun je die vragen wel goed beantwoorden? Weet je bijvoorbeeld hoe je een advies op maat maakt rondom het financieren van energiebesparende voorzieningen? Wij streven er naar dat cliënten voorzien worden van goed advies en een uitvoerbaar en realistisch plan. Daarom wilt Best Groen adviseurs hier graag bij ondersteunen!

Wil je meer weten over intermediair worden bij Best Groen? Klik dan hier!