Energietransitie

Het paradigma verschuift; Wie zijn woning niet verduurzaamt, loopt achter de feiten aan…

Afgelopen week kwam Triodos met het nieuws dat woningen met een laag energielabel als significant minder aantrekkelijk zullen worden gewaardeerd in de nabije toekomst. Bij de bank worden de energieprestaties van een woning dan ook leidend bij het bepalen van de maximale hypotheekruimte.

Koop je een woning met een laag energielabel en heb je geen plannen om te verduurzamen, dan vis je spreekwoordelijk achter het net. De bank zet fors in op de transitie naar een verduurzaamde woningmarkt. Triodos is voornemens slechts 90% van de marktwaarde of standaard leenruimte te financieren wanneer een woning energie label c of lager heeft.

‘Heb je geen plannen om te verduurzamen? Dan vis je achter het net!’ 

Huizen die niet duurzaam zijn prijzen zich uit de markt. Wanneer je woning een laag energielabel vertegenwoordigt, zijn de energielasten navenant en betaal je als woningeigenaar significant hogere maandlasten. Dit resulteert in minder bestedingsruimte wat weer nadelig is voor de maximale leensom.

Veel banken en financiële instellingen zijn nu bezig met deze transitie en stimuleren het verduurzamen van de woningmarkt. Zo kun je bij de meeste geldverstrekkers tot wel 106% van de marktwaarde opnemen.

Best Groen

Deze transitie is het fundamenteel voor het bestaan van Best Groen. Ruim 2,5 jaar geleden is Best Groen daarom ook gestart met het informeren van vastgoedeigenaren en financiële intermediairs over de mogelijkheden binnen het verduurzamen van de vastgoedmarkt.

Inmiddels beslaat Best Groen een heus platform; een legio aan gedegen intermediairs die de ‘Best Groen methode’ volgen en de woningeigenaar of woningzoekende voorzien van de een ‘duurzaam’ advies op maat.

Het duurzame aspect kent meerdere gezichten, want je verduurzaamt uiteraard je woning, maar stapt ook een duurzaam proces in. Best Groen speelt in op kwalitatieve oplossingen aan de hand van ervaren partijen die energiebesparende voorzieningen installeren bij woningen. Zo krijg je een advies op maat en wordt er gekeken hoe je je woning stap-voor-stap kunt verduurzamen. Geen ‘fictieve’ scan, maar een daadwerkelijke interpretatie van je woning ligt hier aan ten grondslag. Er wordt dus gestreefd naar een duurzaam haalbaar resultaat op de lange termijn.

Wat kunnen wij voor je betekenen?

Ben je opzoek naar een oprecht advies met het oog op een realistisch haalbaar resultaat? Kijk dan eens op www.bestgroen.nl en laat je informeren over de verschillende mogelijkheden.

De intermediairs van Best Groen inventariseren stap-voor-stap jouw situatie en kunnen je binnen enkele dagen voorzien van een advies omtrent verschillende energiebesparende voorzieningen en de financiële condities. Je wordt optimaal geïnformeerd over de mogelijkheden en de financiële voordelen die deze voorzieningen met zich meebrengen. Veel omkijken heb je er niet naar, want je wordt volledig ontzorgt en de installaties worden “turn-key” opgeleverd.

Onze intermediairs kunnen deze garanties waarborgen omdat Best Groen een werkwijze heeft opgezet die het mogelijk maakt om garanties rondom rendement en kwaliteit af te geven.

Wij zijn er 100% van overtuigd dat het succesvol verduurzamen van jouw woning begint bij een gesprek met een Best Groen adviseur.

We zien je snel terug bij Best Groen want,

Verduurzamen doen we Samen!