Energie Besparende Voorzieningen financieren

Wanneer je in deze tijd een huis koopt, kijk je niet alleen naar de uitstraling, maar ook naar de mogelijkheden voor energiebesparende maatregelen. Het verduurzamen van jouw woning draagt niet alleen bij aan een beter milieu, maar het leidt ook nog eens tot een lagere energierekening. Dit is dan ook de reden dat er vanuit de overheid en banken veel initiatieven zijn om jou te helpen bij de financiering van deze Energie Besparende Voorzieningen.

Hypotheek

Wanneer je wilt investeren in het verduurzamen van jouw nieuwe of huidige woning is het van belang om te bekijken welke financieringsmogelijkheden er zijn. Op basis van jouw inkomen kun je maximaal €9.000 extra lenen voor Energie Besparende Voorzieningen (EBV), zonder dat dit ten koste gaat van andere investeringen. De maximale hypotheek mag 106% van de waarde van de woning zijn als het extra percentage wordt gebruikt voor Energie Besparende Voorzieningen. Die extra zes procent mag alleen gebruikt worden voor verduurzaming van de woning. Denk hierbij bijvoorbeeld aan zonnepanelen, isolatie of een HR ketel.

Bouwdepot

Om er zeker van te zijn dat de extra financiering gebruikt wordt voor Energie Besparende Voorzieningen, moet de geldverstrekker een EBV Bouwdepot aanhouden. Om dit bouwdepot op te zetten moet een kostenspecificatie van de maatregelen aangeleverd worden. De uitbetaling van de gelden in het depot vindt plaats op het moment dat er op basis van een nota is aangetoond dat het bedrag ook echt is gebruikt voor Energie Besparende Voorzieningen. Is het bouwdepot verlopen of blijft er een bedrag over na de realisatie van de maatregelen? Dan moet dit saldo gebruikt worden als extra aflossing van de hypotheek.

Nieuwbouw

Niet alleen bij bestaande woningen is het mogelijk om extra geld te lenen voor verduurzaming, dit geldt ook voor nieuwbouwwoningen. Er wordt vaak ten onrechte gedacht dat dit niet mogelijk is voor nieuwbouwwoningen, omdat deze al energiezuinig zijn. Wanneer jij jouw nieuwbouwwoning nog zuiniger wil maken zitten er wel bepaalde voorwaarden aan de aankoopprijs. Dit bedrag mag met NHG niet hoger zijn dan €290.000. Zonder NHG is er geen maximale aankooprijs.

Wij helpen je op weg!

Bij Best Groen weten exact wat er mogelijk is op het gebied van het financieren van Energie Besparende Voorzieningen. Wij kunnen jou in contact brengen met speciaal door ons opgeleide financieel onafhankelijke adviseurs. De adviseur helpt je met het in kaart brengen van jouw wensen en het bijbehorende kostenplaatje. Daarnaast kan de adviseur je begeleiden om de juiste partij te vinden voor het financieren van de Energie Besparende Voorzieningen. Meer weten? Klik dan hier!