Zonnepanelen

Zonnepanelen kennen geen CO2-uitstoot en zijn daarom beter voor het milieu dan andere (fossiele) brandstoffen. Ze worden geproduceerd op een milieuvriendelijke manier en kunnen voor 90 % gerecycled worden wanneer ze toe zijn aan vervanging. Zonnepanelen kennen weinig slijtage en onderhoud en de levensduur is gemiddeld twintig tot vijfentwintig jaar. Bovendien zijn de panelen volledig veilig.

De prijs van zonnepanelen is de afgelopen jaren flink gedaald, waardoor de terugverdientijd stijgt. Zonnepanelen kunnen zich al in zes tot acht jaar terugverdienen. Zeker wanneer u recht heeft op subsidie of de BTW kunt terugvragen, kan dit vele voordelen hebben. De zon hoeft daarvoor niet voortdurend te schijnen, want alleen daglicht is vaak al voldoende om energie op te wekken.

Het enige nadeel dat we kunnen bedenken over zonnepanelen, is dat niet iedereen ze mooi vindt. Toch verhogen ze de waarde van de woning en ze zorgen ervoor dat mensen milieubewuster met energie omgaan.

Best Groen kent de markt van de zonnepanelen als geen ander. We kunnen u in contact brengen met onafhankelijke financieel adviseurs die een specialistische Best Groen training  hebben gevolgd. Zij kunnen u helpen met het opstellen van een kostenplaatje van de aanschaf en eventuele bijkomende kosten, zoals onderhoud. Zij kunnen situatieschetsen maken en uitrekenen wat het rendement en dus de terugverdientijd is van de zonnepanelen in uw persoonlijke situatie. Ze kennen de beste leveranciers en weten welke zonnepanelen het beste scoren op het gebied van kwaliteit, duurzaamheid en rendement. En ze gaan op zoek naar partijen voor de (eventuele) financiering van uw zonnepanelen. Kortom: ze begeleiden u in het gehele traject van advies en aankoop van zonnepanelen.