5 voordelen van het isoleren van je huis in de zomer

Het zonnetje schijnt en je hebt de ramen de hele dag open staan. Je kunt je momenteel nauwelijks voorstellen hoe koud het in de winter zal zijn. Toch is de zomer hét moment om je huis te isoleren. Wij hebben vijf voordelen van het isoleren van je huis in de zomer op een rijtje gezet. Lees snel verder…

  1. Kortere wachttijden

Isolatiebedrijven hebben in het voorjaar en in de zomer minder opdrachten, waardoor je sneller wordt geholpen. In de winter, wanneer de temperatuur weer gaat dalen, gaan mensen sneller nadenken over het isoleren van de woning. Daardoor lopen de wachttijden bij isolatiebedrijven op en kan het zo maar eens zijn dat je een aantal maanden moet wachten.

  1. Energiebesparing in het najaar

Wanneer je jouw woning in het voorjaar of in de zomer isoleert, dan start je direct met besparen op de energierekening in het najaar. De verwarming hoeft minder snel aan doordat het een stuk aangenamer is in de woning. Daarnaast blijft de warmte in de winter door de isolatie beter in huis hangen, waardoor je minder energie verbruikt. In andere woorden: je bespaart flink op je energierekening.

  1. Minder kans op problemen

Door bepaalde omstandigheden, zoals vocht in huis, is het in de wintermaanden soms niet mogelijk om te isoleren. Er moeten dan eerst speciale maatregelen getroffen worden, die wellicht geld kosten. In de zomermaanden kunnen vrijwel alle isolatiewerkzaamheden zonder problemen worden uitgevoerd.

  1. Koel in de zomer

Isolatie zorgt er niet alleen voor dat de warmte in de winter binnen blijft, maar zorgt er ook voor dat het koeler is in de zomer. De warmte blijft buiten, waardoor het binnen een stuk aangenamer is op warme zomerdagen. Is de warmte eenmaal binnen, dan is het lastig om die weer uit je huis te krijgen. Het wordt daarnaast ook aangeraden om bijvoorbeeld zonneschermen of screens te nemen.

  1. Makkelijker ventileren

Wanneer de isolatie is aangebracht is het mogelijk dat je daarna een aantal uren niet in de woning mag zijn. Daarnaast moet je goed ventileren. Dit is in de zomermaanden een stuk prettiger en gemakkelijker te doen dan in wintermaanden!

Meer weten over energie besparende voorzieningen? Klik dan hier!