3 stappen tot een duurzaam huis

Een duurzaam huis is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor je energierekening en de waarde van je huis. Voor een duurzaam huis moet je in eerste instantie wel investeren, maar uiteindelijk pluk je er de vruchten van. Er zijn verschillende manieren om je huis te verduurzamen. In deze blog helpen wij je graag op weg door middel van de volgende 3 stappen.

Stap 1: isoleren

Allereerst is het van belang om je huis goed te isoleren. Wanneer je huis goed geïsoleerd is, zet je minder snel de verwarming aan en gaat er dus minder energie verloren. Dit zorgt ervoor dat je minder energie verbruikt. Zo kun je onder andere kiezen voor het isoleren van je dak, vloer en spouwmuren.

Stap 2: kies voor duurzame energiebronnen

We moeten allemaal massaal van het gas af. De tweede stap is dan ook om geen gas meer te gebruiken. Er zijn genoeg duurzame energiebronnen zoals elektrische vloerverwarming, een zonneboiler en een inductiekookplaat. Daarnaast is het ook slim om gloeilampen te vervangen voor led-verlichting.

Stap 3: duurzame energie opwekken

De laatste stap naar een duurzaam huis is om zelf duurzame energie op te gaan wekken en (her)gebruiken. Hiermee kun je, afhankelijk van de installatie, tot wel 50 procent mee besparen op de energierekening. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een warmtepomp en/of zonnepanelen.

Wij helpen je

Het is niet goedkoop om je huis te verduurzamen. Wil jij je huis verduurzamen, maar weet je niet hoe je dit financieel moet aanpakken? Onze intermediairs vertellen jou graag wat een investering en onderhoud precies kosten, wat het rendement en de terugverdientijd is en wat de financieringsmogelijkheden zijn in jouw persoonlijke situatie.

Meer weten? Klik dan hier!